5 SAKER DU INTE VISSTE OM BEER PONG!

5 saker du inte visste om beer pong

BEER PONG UPPFANNS PÅ DARTHMOUTH COLLEGE PÅ 50-TALET

5 saker du inte visste om beer pong gif

Beer pong började spelas av studenter på Dartmouth College i USA under 50- och 60-talet. Ryktet säger att studenterna brukade samlas i källarlokaler för att spela turneringar i bordtennis (även kallat ping pong) och att en student, en vacker dag, lyckades skjuta en pingisboll i ett glas fullt med öl. Personen i fråga ombads dricka upp sin öl för skojs skull och spelet beer pong var ett faktum. Huruvida detta är en sant eller endast sannolikt förtäljer inte historien, men det är åtminstone en bra historia…

Vill du veta mer om beer pong och dess historia? Besök vår sida Vad är Beer Pong?

BEER PONG SPELADES URSPRUNGLIGEN MED RACKET, NÄT OCH PINGISBOLL

pingis spelas. Hur beer pong kom till.Enligt historien ovan om hur beer pong uppfanns, ter det sig logiskt att beer pong till en början spelades på pingisbord, med racket, nät och boll. Och så är faktiskt även fallet. Detta är även anledning till varför namnet Beer Pong valdes.

Regelverket vi förknippar med dagens beer pong anammades inte förrän på 70-talet. När man övergav pingisracketena till förmån för att kasta bollen, kallades det nya spelet till en början för Throw Pong, men det namnet fick – som du säkert listat ut – ett kortlivat liv.

BEER PONG BYTTE NAMN TILL BEIRUT 1983

boom - explosion i bakgrunden

Det är få som känner till att spelet beer pong bytte namn till Beirut under 1983, men det är faktiskt sant. Anledningen är att en storskalig bombning av Beirut International Airport ägde rum 1983 som bland annat dödade 241 amerikaner. För att hedra de fallna soldaterna bestämde sig collegestudenterna för att döpa om spelet till Beirut.

Kopplingen? Om du spelar beer pong, blir du antingen bombad eller ser till att bomba din motståndare. Men – liksom för namnet Throw Pong – kom namnet Beirut aldrig att användas av de breda massorna.

DUKTIG PÅ BEER PONG? DÅ KAN DU VINNA $50.000,00!

pengaregn - något som VM i beer pong kan resultera iVM i Beer Pong (The World Series of Beer Pong på engelska) anordnas årligen av BPONG™ som grundandes av Billy Gaines år 2001. Om du drömmer om att bli rik på Beer Pong, då är detta chansen för dig!

Finalen i VM i beer pong spelas i skrivande stund i Las Vegas, USA, där vinnaren för den 11:e upplagan ska koras. Förstapriset är hela $50.000,00, så till alla er som tvivlat på att det går att försörja sig på beer pong: det går, man måste bara vara tillräckligt bra!

SM I BEER PONG ARRANGERADES FÖR FÖRSTA GÅNGEN I SVERIGE 2016

SM i beer pong - en red cup med svenska flaggan som motivI år arrangerades SM i Beer Pong för första gången, vilket vi på Beerpongkungen.se såklart tycker är väldigt kul! Vinnarna av Sveriges första nationella mästerskap i beer pong heter Biggie Smalls och de kommer att representera Sverige och försvara de blågula färgerna i VM i Beer Pong i Las Vegas. Om de lyckas kamma hem vinstpotten på $50.000,00, återstår dock att se.

 

DET SENASTE FRÅN BLOGGEN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.