ALLT DU BEHÖVER VETA OM RED CUPS

red cups - allt du behöver veta om red cups

Red cups, collgemuggar, beer pong-muggar, solo cups och party cups – kärt barn har många namn!

Oavsett vad man väljer att kalla de röda plastmuggarna, så syns dem onekligen överallt och de har nästintill kommit att bli synonymt förknippade med amerikanskt collegeliv och fest. Men varför är dem röda, och vad är egentligen historien bakom muggens popularitet?

HISTORIEN OM RED CUPS

Historien om den ikoniska, röda plastmuggen för oss tillbaka till 1930-talet då Leo Hulseman grundade företaget Solo Cup Company. Men det skulle dröja ända till 70-talet innan den röda plastmuggen, även kallad Red Solo Cup, lanserades av företaget. Red cupen blev en omedelbar succé och kom snabbt att bli deras mest populära produkt. Idag, 40 år senare, säljs årligen miljontals red cups till festsugna studenter världen över, även om hemmamarknaden USA är fortsatt dominant.

Men varför blev de röda plastmuggarna en sådan succé? De är ju trots allt bara rödfärgade plastmuggar och vad är det egentligen för festligt med det?

Enligt Rebecca Bikoff, varumärkesavsvarig på Solo Cup Company, var en av framgångsfaktorerna att red cups utgjorde en ”tidsbesparande lösning för värden eller värdinnan av en social tillställning”. Hon fortsätter och berättar att framgången till stor del kan tillskrivas de bekvämligheter som plastmuggarna medförde jämfört med vanliga glas. De minimerar behovet av städning och diskning och maximerar tiden värden kan spendera med sina gäster, familj och vänner, säger Bikoff. Det är alltså dessa kriterier som Bikoff väljer att lyfta fram som en förklaring till varför red cupsen blev en omedelbar succé hos konsumenterna.

Solo Cup Companys huvudkontor i Illinois - allt du behöver veta om red cups
Solo Cup Companys Huvudkontor i Illinois, USA

VARFÖR ÄR RED CUPS JUST RÖDA?

Solo Cup Company tillverkar plastmuggar i regnbågens alla färger, men det är just den röda plastmuggen som fått fäste.

Men varför är det så?

Det finns flera teorier till varför red cups är just röda och varför green cups inte är en grej, men det är svårt att hitta ett definitivt svar. Om det är någon som vet svaret på denna fråga är det Rebecca Bikoff, varumärkesansvarig på Solo Cup Company.

Vi vänder oss åter till Bikoff för att finna svaret. Hon är noga med att påpeka att hon inte har något exakt svar till varför den röda färgen kom att bli så populär, men hon lyfter däremot fram några välgrundade argument: till och börja med är rött en färg som många gillar och den är dessutom könsneutral. Ytterligare attribut hon väljer att tillskriva den röda färgen är slående, lysande och distinktivt intensiv. Hon berättar att en expert inom marknadsföring skulle klassificera rött för en känslosam färg och att det därför är ”rimligt att anta att konsumeter dras till en färg som förknippas med dessa egenskaper när man tar hänsyn till de tillfällen under vilka red cups används”.

VISSTE DU ATT…

En red cup med markeringarVisste du att de olika strecken på utsidan av plastmuggen fyller en praktisk funktion för att mäta upp alkoholhaltig dryck? Det nedersta strecket motsvarar~3 cl, det andra ~15 cl och det tredje strecket ~35 cl. Perfekt för att mäta upp (små) shots, ett glas vin eller en burk öl.

Sådär ja! Nu vet du allt du någonsin kommer att behöva veta om red cups… och troligtvis mer än så.

Och red cups, var köper du dem enklast? Hos Beerpongkungen, såklart!

 

 

 

DET SENASTE FRÅN BLOGGEN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.