GDPR – Vad är det och vad innebär det?

GDPR + Beerpongkungen = Sant

Ingen har nog lyckats undkomma att höra eller läsa om akronymen GDRP under de senaste dagarna. Min egna inkorg har åtminstone översvämmats av 50+ mejl de senaste dagarna med texter i stil med ”vi på företag X uppdaterar vår personuppgiftspolicy” och jag är troligen inte ensam om det.

Men vad är egentligen GDPR och vad innebär GDPR för dig som kund hos Beerpongkungen?

Beerpongkungen förklarar GDPR 

GDPR är alltså en förkortning för General Data Protection Regulation och kallas på svenska för den nya Dataskyddsförordningen. Från och med idag, 25:e maj 2018, träder GDPR i kraft i samtliga EU-länder och dess syfte är att ”att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter”, enligt Datainspektionen.

Skillnaden i hantering av personuppgifter före och efter att GDPR träder i kraft är dock inte jättestor i just Sverige i och med att Personuppgiftslagen (PUL) skyddat Svenska medborgare på ett liknande sätt.

GDPR innebär dock ett större skydd än PUL och ger användare av diverse tjänster (så som besökare och kunder till www.beerpongkungen.se) fler rättigheter. Till exempel ger GDPR dig rätten att begära ut vilka personuppgifter som ett visst företag lagrar om dig, samt ger dig rätt att få dessa uppdaterade, korrigerade eller borttagna.

Vi på Beerpongkungen följer GDPR och du kan vara trygg i att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Men hör gärna av dig om du har några frågor kopplat till GDPR, vill få reda på vilka personuppgifter vi lagrar om dig eller liknande. Vi lagrar dock inga personuppgifter annat än de vi behöver för att processa din order när du gör ett köp hos oss, det vill säga namn och efternamn, mejladress, telefonnummer och din IP-adress (för att förebygga bedrägerier). Vi använder även cookies för att analysera kundbeteende, men datan används bara i aggregerat tillstånd och inte på individnivå. Är du intresserad av att veta mer? Klicka på länken nedan.

Du kan läsa mer om vår personuppgiftspolicy här. 

Med detta sagt hoppas vi att du känner dig trygg i hur vi hanterar dina personuppgifter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.