Hexcups: hexagonala beer pong-muggar

beer pong med hexcups - hexcups - hiss eller diss?

Sexkantiga plastmuggar för beer pong? Ja, det finns faktiskt! Hexcups, som de hexagonala plastmuggarna heter, är resultatet av en Kickstarter-kampanj som 3339 bidragsgivare anslöt sig till och som drog in hela $108 000.

Att en knapp miljon kronor samlades in för att ta fram nya plastmuggar för beer pong tycker åtminstone vi på Beerpongkungen är fantastiskt kul! Lite av ett kvitto för att beer pong är engagerar och intresserar många personer, världen över.

Betyder detta att runda plastmuggar för beer pong är passé?

Ja, åtminstone om man ska tro på grundarna bakom Hexcup. De menar nämligen på att runda plastmuggar för beer pong är något som hör hemma i en tidsålder före år 2015. Hexcup väljer till och med att kalla muggarna för världens bästa beer pong-muggar – vilket är något som har provocerat många inom beer pong-världen. För att dra en parallell till idrottsvärlden så ligger Crossfit nära till hands. De titulerar nämligen vinnaren av Crossfit Games som den mest vältränade mannen/kvinnan på jorden. På vilka grunder? Hur vet de det? På samma sätt har Hexcups uttalande bemötts av mycket kritik.

Hur som helst, för att svara på frågan om huruvida runda plastmuggar för beer pong är passé, fråga dig själv hur många gånger du har spelat beer pong med hexcups under 2016 och 2017. Vår gissning är noll gånger. Hade vi rätt?

De sexkantiga muggarna säljs – oss veterligen – inte i Sverige. Åtminstone inte via en svensk återförsäljare. Men vad tycker ni läsare, är detta något Beerpongkungen bör ändra på? Lämna i sådana fall en kommentar och berätta om du vill se hexcups i Sverige!

Så här ser iallafall vi på hexcups:

Fördelar

  • Färre onödiga kantträffar
  • Estetiskt tilltalande (framför allt om man har OCD)
  • En sexkantig (hexagonal) form är starkare än en rund form
  • muggarna rör sig inte på en blöt yta (ingen ghosting)

Nackdelar

  • Betydligt dyrare än vanliga, runda plastmuggar
  • pingisbollen rullar inte i muggarna och är således omöjlig att blåsa upp ur muggen
  • Inte lämpade för mer seriösa matcher eller turneringar
  • Ger lite samma känsla som bowling med grindar på sidorna

Men som sagt: skriv en kommentar och berätta för oss vad du tycker!

Här nedan kan ni se Hexcups film från deras Kickstarter-kampanj:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.